Sjømannskirken

New York

Åpningstider:

Mandag: stengt

Tirsdag: kl 11 - 18

Onsdag: kl 11 - 18

Torsdag: kl 11 - 18

Fredag: kl 11 - 17

Lørdag: kl 12 - 17

Søndag: åpent i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe

 

Oversikt ansatte

Adresse:

317 East 52nd Street,
New York, NY 10022
USA

 

Kirken ligger på 52. gate,
mellom 1. og 2. avenue

Kirkens telefon: +1 212 319-0370
Kirkens faks: +1 212 421-9830
Ring oss fra Norge på telefon 56 90 18 20

Sjømannskirkens beredskapstelefon:
+47 95 11 91 81 (24 timer)

E-post: newyork@sjomannskirken.no

Om oss

Hjertevarmeaksjon2013

Sjømannskirken i New York betjener norske sjøfolk, fastboende og tilreisende i et stort område på østkysten av USA. Sjømannskirken har drevet arbeid i New York siden 1878, og er i den nåværende bygningen fra 1992 et veletablert kirkelig, sosialt og kulturelt samlingspunkt for nordmenn i en av USAs mest spennende byer.
Kirken ligger sentralt på østsiden av Manhattan, Midtown East, med kort vei til bl.a. FN-bygningen, Rockefeller Center, Broadway og Central Park.

Klikk her for å se en kort videofilm om Sjømannskirken i New York!

Ved siden av gudstjenester og kirkelige handlinger driver sjømannskirken et variert arbeid med vekt på et godt kulturelt tilbud. Barnearbeid, konfirmantarbeid og samlinger for studenter, au pairer og andre unge, lunchservering med norsk mat og norskkurs er noen av aktivitetene gjennom en uke. Her kan du se våre åpningstider.

Kirken driver et eget kunstgalleri, Trygve Lie Gallery, hvor norske kunstnere fra USA og Norge har utstillinger. Konserter, foredrag og bokbad er levende innslag i vårt program. Vi besøker nordmenn på båter, hjemme, på arbeidplasser og på institusjoner. Et gjesterom i vår toppetasje leies ut til turister og andre. Vi ønsker å være et sted hvor mennesker kan komme inn fra en hektisk hverdag og by, senke skuldrene og finne hvilepulsen. Et tydelig kirkelig nærvær med åpne dører og rom for alle.

Staben består av en assistent med diakonalt ansvar, kulturledere/diakonale medarbeidere,  husmor, sjømannsprest/kapellan, sjømannsprest/daglig leder, kontormedarbeider (lokal), renholderer deltid (lokal), vaktmester deltid (lokal), kirkemusiker på timebasis (lokal).


 • Audun Myhre

  Historien

  Historien - Sjømannskirken i New York

  Les mer
 • Bilder fra kirken

  Bilder fra kirken

  Les mer
 • Bilder fra aktiviteter

  Bilder fra aktiviteter

  Les mer
 • vafler_sm.jpg

  Åpningstider

  Les mer