Sjømannskirken

New York

Åpningstider:

Klikk her for sommeråpningstider 2016

Tirsdag: kl 11 - 18

Onsdag: kl 11 - 18

Torsdag: kl 11 - 18

Fredag: kl 11 - 17

Lørdag: kl 12 - 17

Søndag: åpent i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe

 

Oversikt ansatte

Adresse:

317 East 52nd Street,
New York, NY 10022
USA

 

Kirken ligger på 52. gate,
mellom 1. og 2. avenue

Kirkens telefon: +1 (212) 319-0370
Kirkens faks: +1 (646) 219-5213
Ring oss fra Norge på telefon 56 90 18 20

Sjømannskirkens beredskapstelefon:
+47 95 11 91 81 (24 timer)

E-post: newyork@sjomannskirken.no

Om oss

Hjertevarmeaksjon2013

Sjømannskirken i New York har som mål å være et hjem, langt hjemmefra for alle nordmenn i New York. Sjøfolk og studenter, barnefamilier og enslige, fastboende og turister - alle er velkommen til oss.  Størstedelen av aktiviteten vår foregår i våre lokaler på East 52nd Street på Manhattan, New York, men vi arrangerer også månedlige gudstjenester i Washington DC i tillegg til å besøke norske miljøer i Boston, Montreal, Conneticut mfl. 

Sjømannskirken i New York ble etablert i Brooklyn i 1878. Dagens kirkebygg ble vigslet i 1992, og har etablert seg som et naturlig samlingssted for nordmenn i byen, både på store høytidsdager som 17.mai, jul og påske og på hverdager, enten man vil feire gudstjeneste, kjøpe melkesjokolade og brunost eller bare snakke norsk over en kopp kaffe. Vi leier også ut to gjesterom på huset på kortidsbasis. 

Vi holder til i bydelen Midtown East, sentralt på Manhattan, med kort vei til bl.a. FN-bygningen, Rockefeller Center, 5th Avenue, Broadway og Central Park.

Klikk her for å se en kort videofilm TV2 laget i 2011 om Sjømannskirken i New York!

Ved siden av gudstjenester og kirkelige handlinger driver sjømannskirken et variert arbeid med vekt på et bredt kulturtilbud med blant annet konserter, foredrag og bokbad. Barnearbeid, konfirmantarbeid og samlinger for studenter, au pairer og andre unge, lunsjservering med norsk mat og norskkurs er noen av aktivitetene gjennom en uke. Her kan du se våre åpningstider.

Kirken driver et eget kunstgalleri, Trygve Lie Gallery, hvor norske kunstnere bosatt i USA og Norge presenteres. Vi besøker også nordmenn på båter, hjemme, på arbeidplasser og på institusjoner.

Staben består av diakonale medarbeidere, kulturledere, vertskap, sjømannsprest/daglig leder og kapellan, kontormedarbeider (lokal), renholderer deltid (lokal), vaktmester deltid (lokal), kirkemusiker og kirkevert.

Vi ønsker å være et sted hvor du kan komme inn fra en hektisk hverdag og by, senke skuldrene og finne hvilepulsen. Håper du tar turen innom oss! 


 • Audun Myhre

  Historien

  Historien - Sjømannskirken i New York

  Les mer
 • Bilder fra kirken

  Bilder fra kirken

  Les mer
 • Bilder fra aktiviteter

  Bilder fra aktiviteter

  Les mer
 • vafler_sm.jpg

  Åpningstider

  Les mer