Sjømannskirken

Orkanberedskap

New Orleans aggregat

Sjømannskirken i New Orleans tar sine forhåndsregler i påvente av at stormen Isaac nærmer seg New Orleans og kysten av Louisiana.
- Vi følger utviklingen nøye og er i beredskap. Prognosene sier at stormen kan bli en kategori 2 orkan, på skalaen som går fra 1 til 5, med senter som treffer like øst for New Orleans tirsdag kveld eller onsdag morgen. Kvinner og barn har evakuert til sjømannskirken i Houston. Vi jobber med å gjøre eiendom stormsikker og følger opp nordmenn i området, sier sjømannsprest Erland Grøtberg.

Beredskapstelefon
Grøtberg vil være tilgjengelig på mobil hele tiden, og sjømannskirken er i beredskap og kan kontaktes. Ordføreren i New Orleans har erklært «State of emergency».
- Vi tester aggregat og handler inn varer i tråd med oppsatte lister, forteller Grøtberg.

Stormen treffer så og si på 7-årsdagen etter Katrina, som førte til store ødeleggelser og krevde mer enn 1800 menneskeliv.

Regn i Miami
Staben i sjømannskirken i Miami kan fortelle på telefonen at alt står bra til. Søndag passerte orkanen den sør-vestlige delen av Florida.
- Det var lite vind, men mye regn i Miami. Staben benyttet sjansen til å gå gjennom gjeldende beredskapsplan og teste aggregatene, sier utenlandssjef Helge Taranrød.

Telefon til Erland Grøtberg i New Orleans: +15045544579

Se siste oppdatering fra sjømannkirken i New Orleans.