Sjømannskirken

Minneseremoni for Prinsesse Ragnhild

Prinsessen Portrett Kongehuset

Torsdag 20. september klokken 17. brasiliansk tid blir det arrangert en minneseremoni for Prinsesse Ragnhild, Fru Lorentzen i Christ Church, Den anglikanske kirken i Rio, som har adresse Rua Real Grandeza 99, Botafogo, 22281-030, Rio de Janeiro.

Familien Lorentzen har anmodet Sjømannskirken om å ta ansvar for samlingen, og minnestunden ledes av sjømannsprestene Anne Netland og Ørnulf Steen.

Prinsesse Ragnhild har vært sentral i Sjømannskirkens historie i Brasil. Hun la ned grunnsteinen for sjømannskirken som ble bygget i Santos i 1961, og var i mange år engasjert i det frivillige arbeidet ved kirken. Da den nye skandinaviske kirken ble åpnet i Rio de Janeiro i 2005 var prinsessen æresgjest. Før jul 2011 var hun en av grunnleggerne til den nye sjømannskirken i Rio.

Sammen med sin mann Erling Lorentzen har prinsessen vært en svært god støttespiller for Sjømannskirkens virksomhet i Brasil.

Prinsesse Ragnhild sovnet inn i sitt hjem i Rio de Janeiro i Brasil, 16. september 2012.

Alle som ønsker det er velkommen til minneseremonien torsdag.