17. mai i utlandet

Velkommen til å feire 17. mai sammen med sjømannskirken!

17. mai vil også i 2018 bli storslagent markert over hele verden. På Sjømannskirkens Facebook-side kan du se livesendinger fra den store dagen. 

Planlegger du å feire i utlandet? Se oversikt over de ulike feiringene under, sortert i alfabetisk rekkefølge. Listen oppdateres kontinuerlig.

Aberdeen starter feiringen tidlig med 17.mai-frokost på sjømannskirken fra kklokken 9.00, deretter blir det kveldsarrangement fra klokken 19.00 med vafler og kaker.

Sjømannskirken i Aberdeen går tradisjonen tro på skipsbesøk på 17.mai! 

Alanya starter med gudstjeneste klokken 10.00 etterfulgt av kaker, smørbrød, pølser og brus. Om ettermiddagen blir det synging av nasjonalsangen, 17.mai-tog og leker for barn og voksne.

Feiring av nasjonaldagen er populært i Alanya!

Albir-Villajoyosa har 17.mai-feiring både på Solgården og Minnekirken samt L'Alfaz del Pi i år! For hele programmet og mer detaljer om feiringen se her.

Berlin vil i år ha en storslått 17.mai-feiring i nye lokaler i Kreuzberg! Dørene åpner klokken 14.00, og det blir 17.mai-tog, is, pølser og alt som hører med en tradisjonell nasjonaldagsfeiring. For mer info, se programmet her.

17.mai-feiring i Berlin med bunad på!

Costa del Sol har et fullpakket program fra klokken 10.00 på nasjonaldagen 17.mai og to gudstjenster før det blir 17.mai-tog langs strandpromenaden til havnen i Fuengirola hvor det blir felles program. Sjømannskirken inviterer til nasjonaldagsfest på El Campanario se hele programmet her!

Fullpakket program på Costa del Sol med kulturelt program med sanger, leker og masse gøyale leker for store og små!

Dubai starter 17.mai feiringen tidlig med flaggheising klokken 8.00 og 17.mai-frokost/brusj klokken 8.15 - 10.00. Utover dagen blir det matservering, 17.mai-tog, taler og sanger. Det hele avsluttes med svømmekonkurranse klokken 17.30!

Ved Sjømannskirken i Dubai er det svømmekonkurranse på 17. mai!

Gran Canaria starter feiringen klokken 18.00 med Gudstjeneste, etterfulgt av 17. mai-fest, med middag, kaker, is, kaffe, underholdning, leker for barna. For mer info om programmet her. På nasjonaldagen støtter de også opp om den norske skolens arrangement.

17.mai-tog på Gran Canaria!

Hamburg starter festlighetene med flaggheising i sjømannskirkens hage klokken 09.45, etterfulgt av gudstjeneste og 17.mai-tog. Fra klokken 16.00 blir det grilling, kaker og fest på sjømannskirken. Se hele programmet her.

Vakre omgivelser for 17.mai-feiringen i Hamburg!

Houston kombinerer 17.mai-feiring med markering av kirkens 35/50-årsjubileum lørdag 12.mai fra klokken 13.00. Det blir taler, gudstjeneste, 17.mai-tog, pølser, is, brus og leker for alle aldre. Se hele programmet.

Sjømannskirken i Houston stiller med 17.mai-tog i år som i fjor!

København vil også i 2018 markere 17.mai storslagent og arrangerer folkefest på grunnlovsdagen! Klokken 08.00 blir det flaggheising, etterfulgt av folketog, taler og leker for store og små. For mer detaljer om alle arrangementene se her.

Morsomme leker for barna under fjorårets 17.mai-feiring ved Sjømannskirken i København.

Lanzarote inviterer til 17.mai-frokost klokken 10.00 på Sjømannskirken i Puerto del Carmen i samarbeid med Nordisk forening på Lanzarote, på kvelden blir det festmiddag. Informasjon og påmelding her!

Fra fjorårets 17.mai-feiring på Lanzarote!

London inviterer til nasjonalfest på kirken klokken 19.00 med taler, kaker og musikk. Se her mer informsjon om program og påmelding.

17.mai-tog i London!

Los Angeles/San Pedro vil ha tre ulike markeringer i år: 17.-mai feiring i San Diego 13.mai, feiring på selve nasjonaldagen på Sjømannskirken i San Pedro med 17.mai-tog, pølser, marsipankake, leker og taler, samt 17.mai-gudstjeneste på Nansen Field søndag 20.mai. Se hele programmet for dagene her.

Det vil bli 17.mai-tog også i 2018 ved Sjømannskirken i Los Angeles/San Pedro.

Mallorca har 17.mai-feiring fra klokken 17.00 på Sjømannskirken Palmanova, det blir taler, allsang, 17.mai-tog, salg av pølser, is og brus, samt leker for barna! Se hele programmet her.

Populær 17.mai-feiring for store og små på Mallorca!

Miami vil i år feire på selveste 17. mai og festelighetene starter klokken 17.00 med gudstjeneste, taler, barnetog og matservering. Velkommen til nasjonaldagsfeiring!

17.mai-feiring på Sjømannskirken i Miami!

New York arrangerer gatefest på 52. gate til stor glede for alle som vil feire nasjonaldagen i storbyen. Feiringen starter på ettermiddagen og feiringen vil passe både barn og voksne. Det blir korpsmusikk, 17.mai-tog, barneleker, gudstjenester og taler. Les mer om programmet for feiringen her.

Ved Sjømannskirken i New York er 17. mai en skikkelig gatefest med leker, konserter og gategudstjeneste.

Paris feirer i år på selveste 17. mai fra klokken 10.00 med program både innendørs og ute i kirkens vakre hage. Les hele programmet for dagen her.

Sjømannskirken i Paris lover feiring på selveste nasjonaldagen i år og starter det hele med gudstjeneste.

Pattaya inviterer til 17.mai-frokost klokken 10.00, etterfulgt av 17.mai-tog klokken 11.30. Det blir aktiviteter for barn utover ettermiddagen. Se hele programmet her.

17.mai-feiring i Pattaya!

Rio de Janeiro vil ha tradisjonsrik nasjonaldagsfeiring på på Paissandu Club, Leblon 17. mai og det starter kl. 16.00. Det blir barnetog, leker, sang og taler, for mer informasjon om programmet se her.

Barnetoget fra fjorårets 17.mai-feiring på Sjømannskirken i Rio de Janeiro

Rotterdam starter dagen med flaggheising klokken 10.00, etterfulgt av lunsj og gudstjeneste, 17.mai-tog og taler om ettermiddagen. Leker for barna i parken! Les hele programmet her.

Tradisjonell 17.mai-feiring i den vakre Sjømannskirken i Rotterdam

San Francisco har to feiringer! 12.mai arrangeres det 17.mai-piknik på West Fort Miley, Lands End med pølser i brød, brus og is! Les mer om programmet for 17.mai-piknik her.
På 17.mai åpnes dørene klokken 18.00 og står klar med rømmegrøt, spekemat og et bredt utvalg kaker og kaffe. Det blir sanginnslag og taler! For fullt program se her.

Feiring for store og små ved Sjømannskirken i San Francisco

Singapore har fullt program fra klokken 11.00 og frister med lapskaus, is, brus og pølser, samt mange leker for store og små som sekkeløp, potetløp og ansiktsmaling. Festen avsluttes med en av verdens bratteste 17. mai-tog.

Tradisjonelle leker under 17.mai-feiringen ved Sjømannskirken i Singapore.

Stockholm starter med flaggheising, fanfare og nasjonalsangen klokken 12, etterfulgt av lunsj og minikonsert i kirken. Deretter blir det 17.mai-tog og program. Dagen avsluttes med grilling!

Nordmenn og svensker samlet til nasjonalfestdag på Skansen i Stockholm.

Sveits feirer nasjonaldagen på behørig vis på kurs-og konferansesenteret Château de Bossey med festgudstjeneste klokken 16.00, etterfulgt av barnetog og korps, mat og leker, samt taler og lotteritrekning.

I Sveits feires nasjonaldagen ved det flotte kurs- og konferansesenteret Château de Bossey.

Tenerife vil i år som i fjor arrangere 17.mai-tog langs strandpromenaden ved Los Cristianos, etterfulgt av fest i Sjømannskirken med festtaler, sanger, lotteri, pøler, kaffe, kake mm. Se hele programmet her.

Fint 17.mai-tog i sommerlige omgivelser på Tenerife!

Torrevieja begynner 17.mai-feiringen med kort morgenbønn med flaggheising og enkel 17.mai-frokost klokken 08.30. Fra kl 14.00 blir det familiefest. Salg av mat, drikke, kaffe og kaker. Se hele programmet her.

Nasjonaldag-feiring på Sjømannskirken i Torrevieja.
Del