Påske i utlandet

Her er en oversikt over noe av det som skjer ved de ulike sjømannskirkene i påsken. Velkommen!

Påske ved Sjømannskirken i Hamburg.

Påskedagene 2018

Palmesøndag 25.mars
Skjærtorsdag 29.mars
Langfredag 30.mars
Påskeaften 31.mars
1.påskedag 1.april
2.påskedag 2.april

ASIA

I Singapore inviterer kirken til påskeverksted for barn og påskevandring for hele familien 31. mars. Opplev påskehistorien gjennom fortellinger, sang, drama og medvandring. På skjætorsdag blir det skjærtorsdagsmåltid med både sang, mat og innlegg om tradisjon, symbolikk og historikk. I samarbeid med ANSA arrangerer de også Studentgrill Påske Edition! Påmelding via Facebook.

USA

I Houston inviterer de til supersøndag på palmesøndag 25.mars, et familiearrangement etter gudstjenesten med grilling og uteaktiviteter. Det blir også gudstjeneste på skjærtorsdag, langfredag og 1.påskedag.

Los Angeles/San Pedro markerer påsken blant annet med et kveldsmåltid på skjærtorsdag, langfredagsgudstjeneste og deilig påskebrunsj. Hele programmet her.

I New York starter påsken med gudstjeneste på palmesøndag, deretter Påskemiddag og nattverdsgudstjeneste på skjærtorsdag klokken 18.00. På påskeaften blir det lørdagsgrøt og studentgrøt kl. 13.00 etterfulgt av konsert kl. 14.00. Påskedag 1. april kl. 11.00 blir det Storfamiliegudstjeneste, utdeling av 6-årsbok og korsang. Se hele programmet her.

I Miami inviterer kirken til palmesøndagsgudstjeneste og kirkeburger, etterfulgt av eggjakt for barna. Det blir også langfredagsgudstjeneste og påskenattmesse på påskeaften fra klokken 23.00. Se mer detaljer om programmet her!

San Francisco har tett program med skjærtorsdagsgudstjeneste med suppe og brød, og gudstjeneste 1.påskedag, etterfulgt av piano konsert. Påskeaften 31.mars er det påskebrunsj med deilig mat og eggejakt i god gammesldags amerikansk stil, påmelding på Facebook-arrangementet.

Påske ved Sjømannskirken i Paris.
Påske ved Sjømannskirken på Lanzarote

EUROPA

I Alanya blir det flere gudstjenester i påskeuken, både på palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1.påskedag. Se oversikt her.

Hamburg
starter påskedagene med drama ved lysvåkenbarna på palmesøndag. I påskeuken er det tre gudstjenester: på skjærtorsdag sammen med Svenska Kyrkan, langfredagsgudstjeneste og gudstjeneste 1.påskedag. Se programmet her.

I København blir det to ekstra gudstjenester i påskeuken, en på skjærtorsdag og en på langfredag, begge i Christians kirke.

London har også et fint påskeprogram med påskemåltid på skjærtorsdag og gudstjeneste langfredagog påskesøndag.

I Paris arrangerer tacofredag på langfredag og Påskegudstjeneste med utvidet påskeverksted 1. april med påskeegg-jakt i hagen og utvidet påskeverksted for barna med formingsaktiviteter, undervisning og quiz/rebus

Rotterdam vil ha fire gudstjenester i påskeuken: familiegudstjeneste på palmesøndag, gudstjeneste i den svenske kirken på skjærtorsdag, pasjonsgudstjeneste i sjømannskirken på langfredag og høytidsgudstjeneste 1.påskedag.

I Stockholm blir det påskeggmaling for barna onsdag 28.mars, og inviterer til tradisjonelt påskemåltid på skjærtorsdagskveld. Det blir flere gudstjenester, både pasjonsgudstjeneste langfredag og påskedagshøymesse 1.påskedag.

I Sveits arrangeres det påskeverksted på sjømannskirken lørdag 24.mars og det blir Norsksvensk påskegudstjeneste på Chateau de Bossey 1. april.

Eggemaling ved Sjømannskirken i New York.
Palmesøndag ved Sjømannskirken i Belgia.

Albir-Villajoyosa starter med gudstjeneste på Solgården palmesøndag, og det blir gudstjeneste på Minneskirken både på skjærtorsdag og langfredag. 1. påskedag blir det påskeotte i palmelunden med frokost på Solgården klokken 8.00, samt påskeotte v. ankeret på Albirstranden klokken 07.30 og påfølgende frokost på Kirkesenteret i Albir. Hele programmet og mer detaljer finner du her.

Costa del Sol blir det flere markeringer i løpet av påskeuken. På skjærtorsdag blir det vandregudstjeneste der tablåer i kirkerommet blir brukt for å nærme seg Jesu lidelse i undring, bønn og stillhet. Langfredag markeres med pasjonsgudstjeneste og Påskenattsmessen åpner dørene klokken 21.00, påskelyset tennes og bæres rundt på El Campanario før messen i kirken.
Søndag ettermiddag blir det høytidsgudstjeneste.

Er du på Tenerife i påsken kan du se frem til skjærtorsdagsgudstjeneste med feiring av nattverd sammen med Svenska Kyrkan og langfredagsmeditasjon i sjømannskirken, en stille og meditativ musikkandakt med tekstlesing. Det blir også gudstjeneste 1.påskedag.

I Torrevieja blir det Egghunt første påskedag etter gudstjenesten. Hvor mange sjokolade- egg finner du?

- Velkommen til påskefeiring i Sjømannskirken! -

Finn din kirke her.