Den nye kirken ble lagt til Davie, nord for Miami.
Sjømannskirken
Sjømannskirkens første lokaler var av den enkle sorten.
Sjømannskirken
Sjømannspresten på kontoret i 1994.
Sjømannskirken
Sjømannskirken på skipsbesøk i Miami. Ukjent årstall.
Sjømannskirken
En gudstjeneste i midten av 1990-årene. Gudstjeneste ble holdt en gang i måneden i Immanuel Lutheran Church. Det ble også holdt gudstjenester fire ganger i vinterhalvåret i Cape Coral - Fort Meyers, som ligger tre timer utenfor Miami.
Sjømannskirken
Siden golf var den store fritidsaktiviteten i Miami, startet sjømannskirken i begynnelsen av 1980-årene sin egen årlige turnering. Personer og firmaer fra skipsfartsmiljøet ble invitert til å bidra, og formålet var å samle inn midler til driften av kirken. Golfturneringen har siden den gang vært en stor suksess, og blir arrangert hvert eneste år.
Sjømannskirken
Loppemarkeder er populære også i Miami. Dette garasjesalget ble arrangert av kvinneforeningen Torsdagsklubben i 1985 til inntekt for sjømannskirken, og samlet inn 300 dollar. Fra venstre: Tordis Lindberg, Randi Olsen, Liv Nesland Seierstad, Marna Larsen og Eva Høst. (Bud &, Hilsen Nr. 8/1985)
Sjømannskirken
Fra 17.maifeiring i Miami i 2006.
Leif Magne Gramstad/Sjømannskirken
Sjømannskirkens hjertevarmeaksjon i Miami 2010.
Sjømannskirken
I 2011 ble Kronprinsesse Mette-Marits kirke innviet.
Sjømannskirken
Påsken 2013 ble feiret ved Sjømannskirken, både med påskeverksted, gudstjenester og "egghunt".
Sjømannskirken
Sjømannsprest Olav Sindre Aavik vier et norsk par på stranden i 2013.
Yngve Larsen, Sjømannskirken
Økning i norsk skipsfartfart, flere fastboende nordmenn og turister var bakgrunnen for at det ble etablert sjømannskirke i Miami i 1981. I de første årene holdt kirken til i en trailervogn i havnen, som base for skipsbesøk. Ikke før i 2011 ble det bygget egen kirke.
I 1981 var det i underkant av 600 norske skip som anløp Miami, i tillegg til et stort antall danske og svenske båter og andre båter med norsk besetning. Det var cruiseskipene som dominerte trafikken, men også containerskipene var mange. Norsk skipsfart på Miami var i kraftig vekst, og det var forventet enda større trafikk i årene som kom. Også antallet innflyttede nordmenn økte på denne tiden, de fleste med arbeid direkte eller indirekte knyttet til skipsfarten. Også mange cruiseturister og norske studenter hadde behov for kirkelig kontakt viste det seg.
De første årene gjorde en trailervogn nytten som sjømannskirkens kontor. Den lå strategisk plassert i havnen, som nærmeste nabo til Sjøfartsdirektoratets velferdskontor for sjøfolk etablert flere år tidligere. Herfra drev sjømannspresten oppsøkende virksomhet på skipene som kom inn til de ulike havnene i Miamiområdet. Presteboligen ble samlingssted for de fastboende nordmennene, og gudstjenester og andre arrangementer ble holdt i kirken til den lokale luthersk-skandinaviske menigheten.
I 1985 bygget Sjøfartsdirektoratet et eget senter for sjøfolk i Miami, Leiv Eriksson Centre, og Sjømannskirken fikk også flytte inn her. Sjømannskirken fikk nå, i tillegg til kontorplass, en kirkestue og et leseværelse hvor folk kunne komme inn for en vaffel. I 1988 ble senteret ytterligere utvidet, og sjømannskirken og velferdskontoret kunne konsolidere samarbeidet sitt i en egen norsk avdeling. Siden velferdskontoret distribuerte aviser, arrangerte sportsaktiviteter og organiserte andre praktiske ting for sjømennene, kunne sjømannspresten konsentrere seg om å etablere kontakt og være en god samtalepartner på skipsbesøkene sine. En ordning hvor presten med jevne mellomrom fulgte med på cruiseskipene mot neste destinasjon ble en vanlig i Miami, og var populært blant både mannskapene og rederiene. I 1999 trakk imidlertid Sjøfartsdirektoratet seg ut sammen med Sjømannsforbundet som også hadde vært involvert i driften, og det ble klart at også Sjømannskirken måtte se seg om etter andre lokaler.
Gjennom 1990-årene og første halvdel av 2000-årene var den norske skipstrafikken, og særlig da cruisetrafikken, på Miami stadig økende. På slutten av tiåret skiftet imidlertid en rekke av cruisebåtene anløpshavn, i tillegg til at de norske containerskipene mer eller mindre forsvant fra Port of Miami.
I samme periode økte imidlertid interessen for norske investeringer i området, og flere nordmenn flyttet til Miami. Det ble derfor lagt mye arbeid i å skulle fungere som en hverdagskirke for de fastboende – med mellom annet månedlige gudstjenester og arrangementer hver torsdag kveld. Samarbeidet var tett med de norske miljøene som den norske shippingklubben og Sons of Norway. Kirken fungerte også fremdeles som støtteapparat for norske studenter og turister i området.
Behovet for en egen kirke i Miami hadde vært åpenbar i årevis, ettersom mangelen på et eget kirkerom gjorde det vanskelig å invitere til faste og hyppige arrangementer. Likevel var det ikke før i 2011 at H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits kirke, Scandinavian Church and Center kunne innvies. Innvielsesfesten varte i tre dager, og kanskje mest jubel var det da mannskoret Bislett Bad & Rundkjøring fra Oslo hoppet ut i det nye kirkebassenget.
Sjømannskirken tilbyr per 2014 en rekke tjenester og aktiviteter for både sjøfolk og fastboende. I tillegg til oppsøkende arbeid, gudstjenester og vielser, arrangerer kirken mellom annet søndagsskole, barnegrupper, ungdomskor, filmkvelder torsdagsklubb og åpen kirke.
Kilder
Sjømannskirken ønsker å være enkel å komme i kontakt med – også digitalt. For å gjøre nettsidene våre brukervennlige og funksjonelle, benytter vi informasjonskapsler. De hjelper oss med å tilpasse nettsiden til dine innstillinger, samle nyttig statistikk, og dele informasjon om våre tilbud. Informasjonskapslene bidrar til å gjøre besøket ditt så godt som mulig. Detaljer
I Sjømannskirken tar vi personvernet ditt på alvor, og det er viktig for oss å være åpne og tydelige på hvordan vi behandler persondata om deg.
Informasjonskapslene bruker vi for å huske dine innstillinger på nettsiden for å gjøre opplevelsen av nettsiden så relevant som mulig. Vi bruker Google Analytics og Meta Pixel for å holde oversikt over antall besøkende og statistikk over bruk av nettsiden og for å kunne nå deg med viktige budskap gjennom annonser. Tidvis bruker vi andre analyseverktøy for å få hjelp til å forbedre nettsiden.
Valget er ditt!