Thor Thalle leverer ut aviser til et skip i havn.
Scannet fra Sjømannskirkens årbøker 1970–1981/Sjømannskirken
Arne Bakkedal hadde ansvaret for Reisetjenesten nord.
Scannet fra Sjømannskirkens årbøker 1970–1981/Sjømannskirken
Reiseprest Ole Dagfinn Sky med familien foran bilen, ved skoleskipet «Sørlandet» til kai i Brugge.
Scannet fra Bud & Hilsen nr. 11/1988/Sjømannskirken
Skipsbesøk på «Havis» som ligger til kai i Sluiskiel i 1988.
Scannet fra Bud & Hilsen nr. 11/1988/Sjømannskirken
Sjømannskirkens reisetjeneste i Europa ble etablert i 1978, for å komme i kontakt med norske skip som sjelden ankom havn med sjømannskirke. Virksomheten ble lagt ned igjen i 1999.
Initiativet til etableringen av Reisetjenesten Europa ble tatt på et møte ved sjømannskirken i Europoort i april 1978. Representanter fra sjømannskirkene i Europoort, Rotterdam og Antwerpen var til stede på møtet, og temaet var den utstrakte reisevirksomheten som ble utført i andre, fjerntliggende havner hvor det ikke var sjømannskirke. Spesielt i Antwerpen hadde sjømannskirkens ansatte en ekstra arbeidsbyrde, med skipsbesøk i havnene på kanalkysten. Reisevirksomheten var tidkrevende, og gjorde det vanskelig for de ansatte å nå over arbeidsoppgavene i egen havn og kirke.
På bakgrunn av dette møtet, besluttet Sjømannskirkens hovedstyre i juni 1978 å ansette Thor Thalle som reisende assistent i Europa for en prøveperiode. Thalle skulle prioritere å oppsøke norske skip som vanligvis ikke ankom havner hvor det var sjømannskirke, og som Sjømannskirken derfor ellers ikke ville nå ut til. Og spesielt gjaldt dette skip i havnene Amsterdam, Vlissingen og Terneuzen i Nederland, Zeebrugge i Belgia og Dunkirk, Calais og Boulogne i Frankrike. Å ha en egen ansatt med ansvaret for å utføre skipsbesøk på denne måten viste seg å fungere godt, og tjenesten ble derfor etablert som fast virksomhet i 1980.
Samtidig viste det seg at Thalles ansvarsområde, som strakte seg fra Den Helder i Nederland til Boulogne i Frankrike, var mer enn én person kunne rekke over. Og det ble derfor besluttet å dele tjenesten i to – til Europa nord og Europa syd. Thalle behold ansvaret for det sydlige området, mens Arne Bakkedal fikk ansvaret for det nordlige området.
I 1984 ble reisetjenesten samlet igjen, og Ole Dagfinn Sky som på den tiden bestyrte Reisetjenesten Syd, fikk nå ansvar for hele området.
Virksomheten ble nedlagt i 1999.
Kilder
Sjømannskirken ønsker å være enkel å komme i kontakt med – også digitalt. For å gjøre nettsidene våre brukervennlige og funksjonelle, benytter vi informasjonskapsler. De hjelper oss med å tilpasse nettsiden til dine innstillinger, samle nyttig statistikk, og dele informasjon om våre tilbud. Informasjonskapslene bidrar til å gjøre besøket ditt så godt som mulig. Detaljer
I Sjømannskirken tar vi personvernet ditt på alvor, og det er viktig for oss å være åpne og tydelige på hvordan vi behandler persondata om deg.
Informasjonskapslene bruker vi for å huske dine innstillinger på nettsiden for å gjøre opplevelsen av nettsiden så relevant som mulig. Vi bruker Google Analytics og Meta Pixel for å holde oversikt over antall besøkende og statistikk over bruk av nettsiden og for å kunne nå deg med viktige budskap gjennom annonser. Tidvis bruker vi andre analyseverktøy for å få hjelp til å forbedre nettsiden.
Valget er ditt!