Studentprestetjenesten er til for norske studenter i utlandet, og studentprestene kan kontaktes uansett om alt er bra, om det er noe som går litt trått, eller om krisen rammer.
Studentprestene er til stede ute i verden fordi dere - studentene er der! Kort fortalt, ønsker du å snakke med noen, er vi her for deg!
Studentprestene kan være en god samtalepartner om alt fra hjemlengsel, kjærlighetssorg, utfordringer med studiene eller studiestedet, ensomhet, stress og prestasjonspress. Uansett hvilken grunn du måtte ha kan du ta kontakt med oss.
– Jeg er opptatt av at terskelen skal være veldig lav for å kontakte oss. Ingenting er for lite og ingenting for stort.
Studentprest Sverre Tofte.
Studentprestene dekker store geografiske områder, og kan ikke være fysisk til stede over alt. Derfor er det en viktig del av arbeidet å være tilgjengelig digitalt, for eksempel på sosiale medier.
– Selv har jeg norske studenter ved nærmere 50 studiesteder jeg skal være tilgjengelig for. Facebook og Messenger er kjempeviktige arbeidsredskaper. Her er jeg alltid tilgjengelig, sier studentprest i Vest-Europa. Sverre Tofte.
Man trenger ikke å ha et problem for å ta kontakt med studentprestene. De er også tilgjengelig for deg som bare ønsker å slå av en prat.
– Jeg er opptatt av at terskelen skal være veldig lav for å kontakte oss. Ingenting er for lite og ingenting for stort. Ønsker man å slå av en prat er det kjempefint, det har vi alltid tid til.
– Har man derimot mer konkrete problemer, så kanskje det føles litt mindre dramatiske å ta kontakt med en studentprest enn en lege eller psykolog, sier Tofte.
Studentprestene har taushetsplikt og vil gjerne ta en prat med deg når livet floker seg til. Noen ganger holder det med samtaler via telefon eller kontakt på e-post eller Messenger. Andre ganger er det kanskje best at vi kommer på besøk.
Du kan også ta kontakt med oss ved sykdom og ulykker. Vi har flere ganger de siste årene opplevd katastrofer, ulykker og dødsfall som har berørt utenlandsstudenter. I slike krisesituasjoner kan vi som studentprester komme umiddelbart og bidra med.
Sjømannskirken har tre sjømannsprester for studenter i Europa, en i Australia/New Zealand og en for studenter i USA, Canada og Mexico. Ta gjerne kontakt med studentpresten i området der du skal studere. Info finner du her:
Sjømannsprestene for studenter har et utstrakt samarbeid med ANSA, organisasjonen for norske studenter i utlandet.
Sjømannsprestenes reiser planlegges gjerne i forbindelse med besøk til arrangementer i regi av ANSA. Det kan være landsmøter, organisasjonskurs og sammenkomster av forskjellige slag.
Følelsesmessige vansker: ensomhet, hjemlengsel, mobbing, rasisme, relasjonsproblemer, rusproblemer, bekymring/engstelse, stress, sorgreaksjoner, lav selvfølelse, depresjon, andre psykiske lidelser/symptomplager.
Studierelaterte utfordringer: studieavbrudd, manglende motivasjon, problemer med å strukturere hverdagen, problemer med studieprogresjon, konsentrasjonsvansker, perfeksjonisme og prestasjonsangst, stressmestring.
Kilde: ANSA
Sjømannskirken ønsker å være enkel å komme i kontakt med – også digitalt. For å gjøre nettsidene våre brukervennlige og funksjonelle, benytter vi informasjonskapsler. De hjelper oss med å tilpasse nettsiden til dine innstillinger, samle nyttig statistikk, og dele informasjon om våre tilbud. Informasjonskapslene bidrar til å gjøre besøket ditt så godt som mulig. Detaljer
I Sjømannskirken tar vi personvernet ditt på alvor, og det er viktig for oss å være åpne og tydelige på hvordan vi behandler persondata om deg.
Informasjonskapslene bruker vi for å huske dine innstillinger på nettsiden for å gjøre opplevelsen av nettsiden så relevant som mulig. Vi bruker Google Analytics og Meta Pixel for å holde oversikt over antall besøkende og statistikk over bruk av nettsiden og for å kunne nå deg med viktige budskap gjennom annonser. Tidvis bruker vi andre analyseverktøy for å få hjelp til å forbedre nettsiden.
Valget er ditt!