På denne siden finner du alle våre vaffeloppskrifter, slik at du selv kan lage en sjømannskirkevaffel hjemme, hvis du vil.
I over 150 år har Sjømannskirken servert vafler til nordmenn i utlandet. Inntektene fra vaffelsalg bidrar til å opprettholde driften ved de ulike stasjonene. På denne siden finner du alle våre vaffeloppskrifter. Kjøp gjerne en digital vaffel, hvis du ønsker å støtte arbeidet vårt.
Yoghurt og havregryn er viktig i denne herlige vaffeloppskriften fra Aberdeen!
4 egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 pint milk
1 stort beger yoghurt (0,5 liter)
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 dl havregryn (very Scottish :) )
hvetemel til passe røre :)
150 gram smeltet, avkjølt, smør
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
Ha i melk og yoghurt, kardemomme, bakepulver og havregryn.
Bland inn mel til "passe" røre.
Ha i avkjølt smør til sist.
6 egg
300 gram sukker
700 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 liten pose med vaniljesukker
1 liter kulturmelk
200 gram smeltet smør
Ingredienser:
8 egg
250g sukker
1kg mel
1,5ts bakepulver
1l melk
2,5dl fløte
5dl appelsinjuice
500g smør
Fremgangsmåte:
9 egg
1 1/2 kopp sukker
Piskes og blandes (trenger ikke bli eggedosis)
6 dl Surmel (buttermilk)
ca 2dl vann
Bland det i før du har i det tørre
1-1,2kg hvetemel
1ts bakepulver
1ss vaniljesukker
1ts kardemomme
6-8dl melk
250 g smør
6 egg
8 dl hvetemel
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
5 dl melk
5 dl vann
1 dl rapsolje
Kardemomme eller vanilje
4 egg
4 dl melk
2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler
Slik gjør du det:
Vaffeloppskrift: (ca. 23 plater)
5 egg
2 dl sukker
2 beger yoghurt naturell
½ ts natron
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
500 g mel
5 dl melk
1 ½ dl vann
Visp sammen egg og sukker og tilsett yoghurt. Rør inn melk sammen med det tørre. Tilsett smeltet smør/margarin og vann. La røra svelle ca. en halv time.
12 egg
500 gram farin
3 ts bakepulver
3 ss vaniljesukker
1 kg margarin/smør
3 l H-melk
2,5 kg hvetemel
16 egg
9 dl sukker
6 dl helmelk
6,5 liter hvetemel
10 ts vaniljesukker
8 ts bakepulver
8 ts kardemomme
8 ts salt
1200 g smør (smeltes)
4 dl rømme
4 egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
½ l melk
½ l surmelk
Evt litt creme fraiche.
2 ts vaniljesukker
200 g smeltet smør
1 l (ca 600g) mel
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
6 egg
2 dl sukker
1 l buttermilk (surmelk)
1/2 l helmelk
1,5 l hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
Litt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
350 gram smør (3 sticks)
2 egg
1 dl sukker
2 dl kærnemelk (skummet kulturmelk)
1 1/2 dl søtmelk
1 dl vann
350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
125 gram smeltet smør
PS: Sjømannskirken i København sliter ut 6 vaffeljern i året!
12 egg
4 kopper farin
2 liter helmelk (entera UHT)
2 kg hvetemel (harina de trigo)
1 ss kardemomme
1-2 ts vaniljesukker
4 poser (8 ts) bakepulver
2 pakker smør (La niña- 400 gr pr pakke)
20 egg
4 dl sukker/sugar
2,5 kg hvetemel/plain flour
4 liter h melk/milk
4 ss kardemomme/cardemomme
4 ss bakepulver/baking powder
9 ts vaniljesukker/vanilla sugar
1 ss salt
500 gr smør/butter (smeltet/melted)
Pisk eggedosis
Tilsett vekselsvis mel med tilsetninger og melk
Til slutt tilsettes smeltet smør
Hvis røren blir for tykk eller vaflene for tunge/faste, tilsett vann(opp til 1/2 liter)
3 dl havregryn
7,5 dl melk
3 dl yoghurt naturell
3 egg
3 ss olivenolje
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ½ bakepulver
4 dl hvetemel
3 dl grovt hvetemel
Vil du gjøre det på "Hollywood-fruers" vis, putter man en ferdigstekt vaffel (1/2 plate) i blenderen.
Tilsett en håndfull spinatblader, 2 ts wheat grass, 2 dl appelsinjuice og en håndfull isbiter.
Kjør blenderen til du har en jevn "smoothie". Tilsett mer vann dersom du vil ha tynnere konsistens.
Voila! Så har man en ferdig "Breakfast-smoothie"!
4 egg
6 ss sukker
150 gram smeltet smør
4 dl melk
300 g hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 vaniljesukker
Pisk egg og sukker luftig.
Tilsett kardemomme, bakepulver og vaniljesukker til hvetemelet.
Tilsett vekselvis hvetemel og melk.
Tilsett til slutt smeltet smør.
Rør til deigen er jevn, uten melklumper.
6 egg
2 dl sukker
5 dl fløte
12 dl hvetemel
10 dl melk
200 gram smeltet smør
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 ts salt
24 egg
12 dl sukker
--- piskes til eggedosis
5 liter melk
3 liter fløte
6 ts kardemomme
12 ts bakepulver
6 ts natron
12 ts vaniljesukker
4 kg mel
--- 1 kg om gangen, lav hastighet
1,5 kg melange
--- smeltes (i micro) og tilsett røren
1 boks FN orange (eller annen brus)
Gir cirka 18 liter røre (cirka 200 vafler).
Juster ned (eller opp) etter behov.
1 liter H-melk *
5 egg
1,1 liter hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
225 g smelta smør
Smelt smøret i en gryte på middels varme.
Hell melk i en bolle, visp inn eggene. Bland inn det tørre og hell det smelta smøret i røren til slutt.
La vaffelrøren svelle i minst 15 - 20 minutter.
Varm vaffeljernet. Det trengs ikke smør til steikingen, det er nok smør i røra. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.
* melken kan byttes ut eller blandes med annen søt/sur melk. Har du en skvett vaniljesaus, yoghurt eller fløte er det også godt å putte i. Har du for lite melk? Bruk vann, da blir vaflene ekstra sprø.
Sveitsvafler
1 1/4 liter skummet kulturmelk
1 1/4 liter helmelk (helst «Heidi»-melk)
400 gram smeltet smør
500 gram sukker
1 1/4 kilo hvetemel
9 egg
3 teskjeer bakepulver
3 teskjeer vaniljesukker
2 teskjeer kardemomme
1 ts salt
Denne oppskriften gir ca 6 liter vaffelrøre.
Eplevafler
Vi har også laget en variant, nydelige eplevafler, om du vil prøve noe nytt!
4 egg
4 dl melk
2 dl creme fraiche/rømme/naturell yoghurt
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler
Slik gjør du det:
3 egg
3 ss sukker
5 dl kefir
½ ts natron
3 dl hvetemel
1 dl havremel
½ ts bakepulver
1 dl vann
50 gram smeltet meierismør
4 egg
300 g sukker
250 g smør
500 g mel
3 ts bakepulver
2 ts kardemomme
5 dl melk
4 egg
100 gram sukker
1 ts bakepulver
1 ½ ts vaniljesukker
¾ ts kardemomme
0,5 l melk
1 ½ dl vann
1 ½ dl yoghurt naturell
150 gram smør (smeltet)
1/2 kg hvetemel
6 egg
4 små kopper sukker
2,5 l hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
250 g smør
1 seterømme (1 Schmand)
2 l melk
Sjømannskirken ønsker å være enkel å komme i kontakt med – også digitalt. For å gjøre nettsidene våre brukervennlige og funksjonelle, benytter vi informasjonskapsler. De hjelper oss med å tilpasse nettsiden til dine innstillinger, samle nyttig statistikk, og dele informasjon om våre tilbud. Informasjonskapslene bidrar til å gjøre besøket ditt så godt som mulig. Detaljer
I Sjømannskirken tar vi personvernet ditt på alvor, og det er viktig for oss å være åpne og tydelige på hvordan vi behandler persondata om deg.
Informasjonskapslene bruker vi for å huske dine innstillinger på nettsiden for å gjøre opplevelsen av nettsiden så relevant som mulig. Vi bruker Google Analytics og Meta Pixel for å holde oversikt over antall besøkende og statistikk over bruk av nettsiden og for å kunne nå deg med viktige budskap gjennom annonser. Tidvis bruker vi andre analyseverktøy for å få hjelp til å forbedre nettsiden.
Valget er ditt!